Officiële Opening Nw. lokatie

Afgelopen zaterdag 19 november 2016 vond na een lange voorbereiding de officiële opening plaats van ons nieuwe onderkomen. Alle leden en de toeleveranciers van onze club waren uitgenodigd. Ook een verslaggever van de “Gooi & Eemlander” was aanwezig en deed een verslag publiceren in de maandag editie.

Hier de quote van het verslag. De kop van het artikel luidde als volgt. “Auto Sleutel Klup ook leuk met twee linkerhanden”.

“Ik ben autoliefhebber door mijn vader.” De Hilversumse  Sleutel Klup (ASK) vierde zaterdag de opening van hun nieuwe pand aan de Nieuwe Havenweg 59a. Een geur van olie en benzine. Diverse oldtimers staan in een kring. De staat van de auto’s verschilt nogal. Een Volvo 1800 ES schittert als een diamant. terwijl een half afgefikte Mini wacht op een wonder. De doe-het-zelfgarage bestaat 47 jaar. ASK viel voorheen onder vereniging Omroep Sport & Ontspanning. Alleen als je bij de omroep werkte, mocht je lid worden. Penningmeester Rob Ober (65) was ondeugend. Ik werkte er niet, maar mijn vriendin wel. Onder haar achternaam werd ik lid. later werd de ASK zelfstandig en mocht iedereen lid worden. Voor tweehonderd euro per jaar mogen leden gebruik maken van de garage om aan hun auto te sleutelen. Voorzitter Joris Wiener (57) : Zelf voor mensen met twee linkerhanden is het leuk lid te worden. We helpen elkaar”. Toezichthouder Ronald van den Berg (52) ademt Volvo. Ik ben er in geboren en groeide er mee op”. Zijn vader was Volvo-daler, “Door hem houd ik van auto’s”. Zijn inmiddels 84-jarige vader sleutelt nog altijd. “Hij is apetrots op mijn project”. Wiener heeft de fascinatie niet van zijn ouders. “Onze overbuurman sleutelde elke zaterdag aan zijn lelijke Eend. terwijl mijn ouders uitsliepen , hielp ik. En kreeg limonade”. Ook Obèr was vroeg verkocht. “Ik had een Puch. Met zo’n hoof stuur. Daar sleutelde ik altijd aan”. Zijn eerste auto was een Fiat 600. De deuren gingen aan de voorkant open. Gaaf”.  De vereniging telt  300 leden onder wie tien vrouwen. Rina Obèr (63) is geen lid, maar wel gek op auto’s Jaren terug zag ze een VW Kever Cabrio. “Die wilde ik hebben”. Verrassend genoeg ging hun dochter er met de oldtimer er vandoor. Ze werd verliefd op  die wagen. Ze heeft zelfs een poster van een Kever boven haar bed hangen. Oké, in har slaapkamer dan”. de fervente sleutelaars storten zich soms jarenlang in een project. Jochem Hooijer (27) en Michael van de Heijden (29) zijn slechts bezig met herstel van autoschade. Onverschrokken zoeken ze hun grenzen op met circuit rijden. “Stoer doen hoort erbij’.  toch zijn de snelheidsduivels  soms bang.’Als je met 230 over een glooiing rijdt en dan een bocht moet nemen, weet je niet hoe het afloopt”. Van de heijden had een ‘valse start’. met helm was ik te lang voor de auto. “Moest de boel helemaal verbouwen”.

Tot zover het krantenbericht.