Sleutelen

Bij de ASK kun je als je lid bent eens lekker een dag aan je auto sleutelen, zo vaak als je maar wilt. De meeste klusjes zijn immers best binnen een dag te doen. Je auto een beurt geven of nieuwe remblokken en remschijven plaatsen bijvoorbeeld.

Ook wordt jou de gelegenheid geboden om voor een langere aaneengesloten periode aan je auto te werken. In overleg met de sleutelbeheerder (voor de Gele kaart) en het bestuur (voor de Rode kaart) kunt je afspraken maken voor hoe lang de auto in de werkplaats mag blijven staan. Vraag naar de voorwaarden bij de dienstdoende sleutelbeheerder.

De Gele kaart

Met een Gele kaart mag je in principe een week in de werkplaats blijven staan voor b.v. een motorwissel of andere werkzaamheden welke niet in 1 dag gereed kunnen zijn. Deze kaart vul je samen in met de sleutelbeheerder, wordt ondertekend en daarna zichtbaar aan het voertuig gehangen. Bij overschrijding van deze week wordt er € 25,00 per week in rekening gebracht. De 3e week en meerdere weken kosten € 50,00 per week.

De Rode kaart

In overleg met het bestuur kun je een rode kaart aanvragen voor het langduriger werken aan je auto. Je mag dan denken aan enkele weken. Je kunt dan maximaal 8 weken met je voertuig in de werkplaats blijven staan om te plaatwerken, motorwissels uit te voeren etc. etc. De kosten hiervoor zijn € €80,00 voor 8 weken. Ook deze kaart komt duidelijk zichtbaar aan het voertuig te hangen. Bij uitloop de volgende 4 weken € 25,00 per week. Bij overschreiding van deze volgende periode wordt er € 50,00 per week in rekening gebracht.

N.b. de “boetes” bij tijdsoverschreiding zijn er niet om leden te “narren”, maar zijn uit noodzaak geboren. We willen tenslotte dat iedereen een keer aan de beurt kan komen om langer te sleutelen, vandaar.